actualno.comСледим за коректното обявяване на цените на ученическите стоки и комплекти“, обяви

...
actualno.comСледим за коректното обявяване на цените на ученическите стоки и комплекти“, обяви
Коментари Харесай

КЗП: Фокусираме се върху онлайн продажбата на ученически дрехи и пособия

actualno.com

" Следим за правилното оповестяване на цените на ученическите стоки и комплекти “, разгласи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите - Димитър Маргаритов в ефира на ТВ Европа във връзка наближаващото начало на образователната година. Той поучава родителите да внимават за оповестяването на цените, и то най-много в случаите, когато избират разнообразни комплекти – композиция от принадлежности, артикули, раници, облекла и други.

„ Понякога търговците за в действителност да улеснят родителите оферират подобен вид предложения, само че не всеки път това е най-изгодната цена.  Затова един от акцентите при нашите инспекции е правилното оповестяване на тези цени.  А когато приказваме за друг вид промоции, акции, понижения – наблюдаваме дали подхожда на действителността този анонс “, уточни Маргаритов. Той добави, че при инспекциите се обръща внимание още на сигурността на стоките и верността на информацията за техните характерности, които постоянно биват описвани много примамливо да родителите.

Нашият фокус ще бъде и върху онлайн пространството , защото в последните години, в това число и по жалбите в предходни интервали, виждаме по какъв начин родителите избират да пазарят и в интернет, където също се оферират от електронните магазини много каталози, комбиниращи нужните артикули за старта на годината “, означи Маргаритов. Той уточни, че във форумите, които са били проследявани от комисията, хората разясняват, че след първичната еуфория към подготовката на учениците и закупуването на тези артикули, след това са ги видели на други места на по-ниски цени.

 

" Притиснати от времето, нормално се доверяваме на някой различен вместо нас да реши казуса с целия този лист от нужни неща. Но има задоволително време и към момента да бъде изработен деликатен обзор и да бъдат съпоставени предложения, с цел да не се получава след това отчаяние. А ние, от своя страна, ще следим за коректността при оповестяването на тези промоции и понижения “, сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите.

 

Димитър Маргаритов заключи и картината на отминаващия летен туристически сезон. Извършени с над 2 000 инспекции, като в 7-8% от случаите има нарушавания.  Те са свързани със занижено качество на туристическата услуга, по отношение на притежаваната от дадения обект категория, опити за принуждаване на туристите да си вземат в композиция от няколко услуги и други.

 

„ Имаше един случай, който неотдавна стана прочут със зареждането на телефона в заведение и с таксата, която се вземаше за посещаване на тоалетна, макар че според закона клиентите изрично имат право гратис да я посетят “, даде образец Маргаритов. „ Виждаме, от една страна, към момента някои дефекти, свързани с непокриването на минималните условия, които наредбата залага във връзка с туристическите обекти. И от друга – опит за едни дребни хитринки, които целят лесна, само че минимална облага. Всичко това, съгласно мен, проектира казуса с отношението на търговеца към неговите клиенти, когато става въпрос за туристически артикул “, обърна внимание Димитър Маргаритов.

Той акцентира, че макар прогнозите и терзанията за слаб туристически сезон, спрямо предходните, " най-вероятно статистиката ще покаже прочут отлив, дължащ се на редица условия, само че като цяло качеството на туристическата услуга не е неприятно в България ".

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР